Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2014 - 3. turnaj Praha Ovčín, výsledky

2. 1. 2015
ČSP 2014, 3. turnaj – M. Nováková a J. Šlechta

3. turnaj Českého Seniorského Poháru 2014   se odehrál v sobotu 29.03.2014 v Praze na Ovčíně. Zahrálo si celkem 88 hráček a hráčů, všem děkujeme! Mazací model Competitive 1 některým z nich působil docela starosti

Kvalifikaci  zvládli nejlépe Jiří Hindrák  (1311 na 6 her) a Jana Lébrová  (1213). Ta zahrála hned ve své první hře 246, což nakonec zůstalo jako nejvyšší nához celého dne. O skladbě finalistek a finalistů jako obvykle rozhodovalo procentuální zastoupení žen v kvalifikační části, dnes postupovalo 25 mužů a 11 žen.

Finále  se trochu zkomplikovalo stávkující dvojdráhou 1 a 2, takže se nouzově muselo odehrát na dvě etapy. První hrou se do čela propracovali Jana Lébrová a Jaroslav Šlechta, druhou hrou o sobě notně dali vědět Ivan Síbrt s Miluší Novákovou a počet kandidátů na prvenství se citelně rozrostl. Jako obvykle se rozhodovalo třetí hrou a tady se vytáhli Jirka Hindrák, Vladimír Stanishevskiy, Standa Nejezchleba, Ivan Síbrt, Zdeněk Žabka... O pořadí rozhodl součet tří finálových her a ten ukázal, že vítězem dne se stal Jaroslav Šlechta , který si tak spravil chuť, když v předchozím turnaji v Chomutově nepostoupil do finále o jedinou kuželku. Druhé místo po zásluze bere Jiří Hindrák , jenž neměl za celý den ani jeden zásadní výpadek a bronzový stupínek vítězů obsadila Miluše Nováková . Ta tak obhájila své prvenství mezi ženami z Chomutova.

Přehled vítězů  jednotlivých kategorií (3 mužské a 3 dámské kategorie) je níže. Nejmladší muži měli svého vítěze Jardu Šlechtu , který ovládl celý turnaj, ve střední kategorii mužů byl nejlepší Vladislav Podzimek  a v nejstarší Jarda Pleticha , jenž se do finále dostal vlastně jen náhodou, ale herně mu to prostě sedlo. Kategorii nejmladších žen ovládla nejlepší žena vůbec - Miluše Nováková , střední kategorii Maruška Frýbortová  a v nejstarší věkové kategorii žezlo přebrala Dagmar Prokopová .

Roční žebříček ČSP  se dost zajímavě změnil, po tomto turnaji mají do Bologni našlápnuto Jaroslav Morávek  s Marií Frýbortovou . Ale cesta to ještě bude daleká, máme za sebou 3 turnaje z celkem osmi a navíc se jich do ročního žebříčku započítává jen pět...

Body z turnaje se vedle ročního žebříčku ČSP započítávají i do seniorského žebříčku Senior Masters 2014 , a že to jsou body opravu velké vyplývá z celkového počtu hráček a hráčů. Žebříček Senior Masters ČR vede pořadatel ČSP, tedy sdružení seniorských hráčů bowlingu ESBC CZ. Žebříček je po každém seniorském turnaji aktualizován na domovských stránkách seniorského bowlingu (záložka Žebříček ČR) a pro rok 2014 už byly i vypsány finanční prémie pro nejlepší (viz záložka Senior Masters, kde je žebříček zveřejněn)

Poděkování patří všem seniorkám a seniorům a znovu se uvidíme na dalším turnaji ČSP v sobotu 26.04.2014 v centru Bowlingzone v Pardubicích.

Mazací model pro Pardubice vybírají opět naši experti Petr Mráček a Jirka Stulík, graf zveřejníme jako obvykle týden předem.

Spousta fotek z turnaje je vložena na záložce Foto-Video.

 

A závěrem ještě sumární přehled nejlepších podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Jaroslav Šlechta , Jiří Hindrák, Ivan Síbrt

Muži 58 - 64 let: Vladislav Podzimek, Jan Fleischmann, Vlastimil Ševčík

Muži 65+ let: Jaroslav Pleticha Stanislav Nejezchleba, Vladimír Hübst

Ženy 50- 57 let: Miluše Nováková, Dana Hanušová, Jana Lébrová

Ženy 58 - 64 let: Marie Frýbortová , Dáša Flegelová, Jana Plešingerová

Ženy 65+ let: Dagmar Prokopová , Anna Brokešová, Alena Endersová

Ze seniorských akcí je teď nejblíže Senior Open  v Bowlingzone v Pardubicích v neděli 06.04.2014. Obsazovačky na seniorské akce jsou připraveny a otevřeny.

Milan Soušek , 30.03.2014

 

Výsledková listina ke stažení

 

Fotka: kategorie mužů 50 - 57 let

kategorie-m50---hindrak--slechta--sibrt.jpg

 

 
 

Náhledy fotografií ze složky 2014-03 Praha Ovčín