Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. Propozice soutěže

Propozice Seniorské Superligy - 2. ročník 2024

 

1. Právo účasti v základní části: seniorské týmy s nejméně 3 a nejvýše 5 hráči, kteří se při hrách mohou libovolně střídat. Minimální věk hráčů je 50 let v roce, kdy poprvé nastoupí k soutěžnímu utkání.

2. Do soutěže je třeba se zaregistrovat názvem týmu a domovskou zemí s tím, že následně kapitán zašle pořadateli soupisku se jmény všech hráčů svého týmu, kontaktů a dat narození. Registrace se provádí na stránce akce.

3. Počet týmů ve skupinách pro 2. ročník je tolik, kolika drahami disponuje centrum, kde se skupina bude odehrávat, nejvýše však 8.

4. Uzávěrka registrací do soutěže je 15.02.2024.

5. Herní systém:

Skupina: týmy odehrají standardní 4 kola, vždy každý s každým s 8mi bodovým systémem (v řádcích a v celkovém součtu týmu vždy 2 body za vítězství, 1 bod za remízu, 0 bodů při prohře).

Finále týmů a jednotlivců: pro obě Finále budou vydány zvláštní propozice do konce října 2024. Obecně do finále postupuje z každé skupiny lepší polovina týmů a nejlepších 10 mužů a 6 ženy.

6. Kde a kdy se hraje: každá skupina odehraje všechna kola na svém domovském centru v termínech dohodnutých s kapitány týmů. Termíny následně budou zveřejněny na webu Superligy. Finále se odehraje koncem roku 2024 v herně Kaštanka Brno (Finále týmů i jednotlivců).

7. Výsledkový servis: veškeré výsledky, komentáře, fotky budou k dispozici na webu akce. Výsledky předáváme též na stránky ČBA k načtení do hráčských vizitek. Tady ale pozor: ČBA nově zakázala používat slova jako "liga, série,..." v názvech akcí. Z toho důvodu najdete tuto soutěž na webu ČBA pod názvem pouze Seniorská.

8. Poplatky:

Základní skupina: 200 Kč/hra týmu. Počet her v každém kole závisí na počtu týmů ve skupině (každý s každým ve všech kolech).

Registrační poplatek: jednorázově před svým prvním startem 200 Kč každý hráč.

Finále týmů a jednotlivců: bude zveřejněno v rámci Propozic pro obě Finále.

9. Ocenění: ve skupinách vždy 3 nejlepší týmy poháry a věcné ceny, nejvyšší nához týmu ve skupině, nejlepší 3 jednotlivci, nejlepší žena.

Ocenění ve Finále: bude zveřejněno v rámci Propozic pro obě Finále.

 

Raut zdarma jak pro finále týmů, tak i jednotlivců.