Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 24.+25.05.2024 Praha Duo - výsledky

24. 5. 2024

V pátek 24.05.24 předehrávka, v sobotu 2 rundy a pak Finále. To byl čtvrtý Český Seniorský Pohár. Hrálo se v Praze, Hotel Duo, na mazacím modelu 38 stop. Ne, že by to bylo zrovna jednoduché, modrých čísel (hry 200+) bylo méně, než obvykle na ČSP.

Kvalifikačních 6 her zvládl nejlépe Pepa Colon (1217), druhý končí Ondra Surán (1185) a třetí Ota Kunc (1154). Na čtvrtou příčku se dostal náš zahraniční, avšak už pravidelný účastník ČSP, Zbigniew Kosiec (Polsko), který se mezi námi rozhodně neztratil. Nejlepší kvalifikační ženou byla Jana Marešová na kvalifikačním 5. místě. Nához kvalifikace 225 má Ondra Surán, ve finálových hrách však byl překonán. Do Finále jde klasicky 36 nejlepších. A protože přišly 2 omluvy, zahráli si ještě i dva náhradníci. Tím se dostal Standa Dohnálek na místo nejlepšího nepostupujícího a převzal tak masitou cenu útěchy. Tu obdržela i Dana Soukupová, které to dnes ale vůbec nešlo a tak tabulku výsledků po kvalifikacích uzavírala.

Finále na 3 hry zahájil razantně především Pepa Colon číslem 242, čímž převzal nejvyšší hru celého turnaje. Za ním pouze dvě další dvoustovky - Ondra Surán a Áda Klepáček.Jinak žádná sláva... Druhé hry se nesly ve stejném duchu, dokonce jediná dvoustovka! Ve třetích hrách jsme jich již pár viděli, tady ale exceloval Jirka Hindrák s 235. Tabulka ukazuje nejlepší hráčky a hráče v jednotlivých kategoriích:

 

Muži 50-59 let

Ženy 50-64 let

Muži 60-69 let

Ženy 65+ let

Muži 70+ let

1. místo

Ondřej Surán

Jana Marešová

Adolf Klepáček

Krystyna Janočková

Josef Colon

2. místo

Jiří Harašta

Yvona Mašková Klepáček

Zbigniew Kosiec (PL)

Miloslava Suchánková

Vladimír Pitaš

3. místo

Libor Soukup

Karolína Černíková

Jiří Hindrák

Dagmar Stulíková

Jiří Stulík

absolutni-vitezove-turnaje.jpg 

 

Absolutní vítězové: Jana Marešová a Josef Colon

 

 

Všichni na stupních vítězů obdrželi své dárkové balíčky, vítězové kategorií navíc speciální sponzorskou masitou cenu. No a jako už minule - prominentní červené ponožky šampionů opět zůstaly v krabici. Takže máme opět stejný rest, Na nikoho ale nezapomeneme...

Výsledková listina 25.05.2024 ke stažení (excel)

Navíc tradičně vedle ocenění nejlepších převzali své finanční prémie majitelé nejvyšších her v jednotlivých kategoriích, což byli Ondřej Surán 225, Jiří Hindrák 235, Josef Colon 242, Yvona Mašková Klepáček 204 a Dagmar Stulíková 218.

Ve výsledkovém souboru se pomalu začíná rodit roční pořadí, ale jsme teprve po 4. turnaji, konec je ještě daleko...

Příští Seniorský Pohár se hraje na Šantovce v Olomouci 30.06.2024. Obsazovačka je na to již připravena a lze se tam registrovat buď přes naši pozvánku na tento turnaj anebo přímo přes obsazovacky.cz. Bude-li to jen trochu možné, rádi bychom použili mazací model pro ME seniorů 2024 v Hamburku.

Děkujeme zcela všem hráčkám a hráčům za účast a některé solidní hry a současně zveme všechny seniorky a seniory do Olomouce na pátý turnaj.

 

Náhledy fotografií ze složky 2024-05-25 Praha, Duo