Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 26.+27.07.2024 Praha Duo - výsledky

26. 7. 2024

Tonda Matějka stylem start - cíl, Dagmar Prokopová z chvostu na piedestal

Šestý turnaj Českého Seniorského Poháru se odehrál v pátek a v sobotu 26. a 27.07.2024 na Xbowlingu Duo Praha Prosek za skromnější dovolenkové účasti. Na sportovní mazací model se přišlo utkat se svým přáteli a současně soupeři jednapadesát hráček a hráčů. Viděli jsme hodně nádherných her, ale jak to tak bývá, někteří mazací model dostatečně neprokoukli a zůstali dnes ve spodních patrech výsledkové tabulky. To je bowlingový život, tak to vlastně funguje skoro vždycky. Každému sedne něco jiného...

Kvalifikace na 6 her dopadla až neobvykle. Na čele se usadil se skvělým výkonem 1300 Tonda Matějka, za ním nejlepší kvalifikantka Alina Kosiec (PL), která bylo se svými hrami na výsost spokojená (1234). Třetí kvalifikační místo obsadil turnajový debutant Honza Štulc s 1209. Čtvrtá příčka patřila Ondrovi Suránovi s rovnými 1200. V rámci kvalifikačních her padl nához celého turnaje 256 v podání Aliny Kosiec. Tato meta již nebyla překonána ani ve finále. Do něho jde jako obvykle 36 nejlepších po kvalifikacích. Přišlo však nebývale omluv z finále jednak z důvodu fyzického opotřebení (bylo skutečně velmi teplo) a jednak pro jiné aktivity hráčů. Tudíž se tam dostalo pár těch, co původně zůstali pod čarou postupu. I přesto se ale někteří ve finále ukázali docela pěkně, někdy až překvapivě.

Finále jako obvykle na 3 hry, k nimž se připočítává 50% kvalifikačního průměru. První hrou nasadil vysoké tempo Ondra Surán s 235, Tonda Matějka si zahrál 223, Pavel Šimůnek 215. Všichni tři však ve druhých hrách trochu polevili, což otevřelo pěkné šance na umístění Ríšovi Noskovi (234) a pár dalším dvoustovkářům. Závěrečné třetí hry ale přinesly trhák Tondy Matějky 232, na nějž už nikdo nedokázal odpovědět. Jirka Vrážel hraje sice 226, ale zejména jeho první hra mu zabránila v lepším umístění. Tabulka ukazuje, jak to dopadlo v kategoriích:

 

Muži 50-59 let

Ženy 50-64 let

Muži 60-69 let

Ženy 65+ let

Muži 70+ let

1. místo

Ondřej Surán

Jana Marešová

Richard Nosek

Dagmar Prokopová

Antonín Matějka

2. místo

Jan Štulc

Karolína Černíková

Jiří Vrážel

Dagmar Stulíková

Josef Colon

3. místo

Martin Palas

Magdalena Dvořáková

Pavel Šimůnek

Anežka Lencová

Stanislav Nejezchleba

 Absolutními vítězi turnaje se stali Antonín Matějka a Dagmar Prokopová absolutni-vitezove.jpg

Při pohledu na tabulku dnes nejlepších můžeme vypozorovat pár zajímavostí: Tonda Matějka vše zvládl systémem start - cíl, Dáša Prokopová prolezla do finále jen díky těm, co do finále nemohli nastoupit. Dva novicové ČSP Honza Štulc a Martin Palas se rovnou vydali na stupně vítězů, Standa Nejezchleba po rekonvalescenci neztratil svoji obvyklou formu. Že by Alina Kosiec uměla jen kvalifikaci? Nevěříme... Pár lidí se divilo, jak se vůbec na ty stupně vítězů dostali...

V každém případě všem gratulujeme, propracovat se mezi trojici nejlepších nebývá na našem Seniorském Poháru zrovna jednoduché.

Výsledková listina 27.07.2024 (excel)

Všichni ze stupňů vítězů přebrali své dárkové balíčky, vítězové kategorií i sponzorské ceny a červené šampionské ponožky. Jakmile je na někom uvidíte, vězte, že jde o vítěze kategorie na některém z turnajů ČSP. Kromě toho byly uděleny ceny útěchy a předány korunové odměny majitelům nejvyšších náhozů ve všech kategoriích, což byli: 247 Jan Štulc, 234 Richard Nosek, 252 Antonín Matějka, 256 Alina Kosiec (PL) a 210 Dagmar Stulíková.

Docela zajímavý začíná už být i roční žebříček, jelikož máme odehráno 6 turnajů z celkem 9 letos, započítává se však jen 7 s lepšími umístěními. Zatím nejlépe na tom jsou ve svých kategoriích Ondra Surán, Adolf Klepáček, Vladimír Pitaš, Karolína Černíková a Anežka Lencová. Rozhodnuto však ani v jedné kategorii není nic.

Další body do ročního žebříčku lze nabrat již 17. srpna v Brně na BB, v říjnu v Chomutově a poslední pak v listopadu v Olomouci.

Na příští turnaj zveme, pozvánka je již připravena a nezapomeňte se podívat také na fotky z vyhlašování úspěšných v přiloženém fotoalbu.

Děkujeme všem za dnešní účast, příjemnou přátelskou atmosféru a těšíme se na shledání v Brně, obsazovačka je na to již připravena. Krásné léto všem!

 

Náhledy fotografií ze složky 2024-07-27 Praha Duo