Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovak Old School 2024 - Výsledky

9. 6. 2024

V soutěžích jednotlivců bez medailí, dvojice i trojice jsme ovládli

Letos druhý turnaj z prestižní seniorské série Old School proběhl v Bratislavě ve dnech 6. až 8.06.2027 za rekordní účasti 109 hráček a hráčů ze 3 zemí.

Jednotlivci: do finálové osmičky se probojovali Láďa Šimánek a Irena Straková. Jen těsně se nevešel Vladimír Pitaš. Ani Irča ani Láďa neprošli ale prvním sítem a tak pro ně finále skončilo. Stupně vítězů si rozdělili 2 Slováci a 1 Maďar. Zlato si z první soutěže turnaje odnáší Vladimír Pavlikovský. Soutěž jednotlivců však přinesla pozitivní zkušenost, že na použitém mazacím modelu padají krásná čísla, což se potvrdilo i ve všech dalších turnajových soutěží.

Dvojice: po základních hrách jsou na čele 3 naše dvojice: Šimánek – Fleischmann, Lébrová – Surán a Pitaš – Mlčák. Do Finále se dostala i další naše dvojice Vrážel – Soukup. Prvním finálovým kolem ale prošli pouze dvě  dvojice, které se v poslední fázi utkaly o zlatou medaili. Tu suverénním výkonem získávají Vláďa Pitaš s Fandou Mlčákem a stříbro tak zůstává Ondrovi Suránovi s Janou Lébrovou. Vynikající úspěch české výpravy! Bronz patří maďarské dvojici, která si poradila se slováky.

Po skončení soutěže dvojic následoval páteční galavečer s večeří, programem, živou hudbou a losováním různých cen.

Trojice: po základních 4 hrách do finálové části pronikly hned 3 naše týmy: Šimánek – Malcová – Malec, Lébrová – Surán – Soušek a Straková – Liebichová – Marešová. Prvním kolem neprošli Ondra s Janou a Milanem, ostatní týmy šly dále a byly velice úspěšné. Ve hře o týmový titul se utkaly zbylé dva naše týmy a zlato nakonec vydolovala trojka Láďa Šimánek – Gábina Malcová – Míra Malec, když porazili dámské trio 696:587. Ve finále vynikla Gábina s hrou 258! Irča s Inkou a Janou však rozhodně nebyly nespokojené, stříbrná medaile je rovněž velkým úspěchem. Po dvojicích čeští hráči totálně ovládli i trojice.

Masters: poslední soutěží Slovak Old School je tradičně Masters, do kterého postoupilo 32 nejlepších hráček a hráčů na základě All Event. Hrálo se na součet 3 her. České barvy zde měly výrazné zastoupení – 14 hráček a hráčů. Skvěle začali Ondra Surán (256) a Láďa Šimánek (254). Neztratili se ani ve 2 dalších hrách, ale na stupně vítězů to nestačilo. Zlatou medaili bere za fenomenální výkon 795 Štefan Trembecký, stříbro vybojoval Tono Zoričák (713) a bronz Peter Martinkovič (689). Všechny medaile tedy patří Slovensku. Těsně pod bednou končí Láďa Šimánek (681) a šestý končí Ondra Surán (664).

Vyhlášeny byly rovněž nejvyšší náhozy celého turnaje: Radvánszki Zsolt za 299 a naše Gábina Malcová za 258.

Výsledky pouze CZ hráček a hráčů (seřazeno podle celkového průměru včetně HDC): CZ hráči. Nejlepším hráčem české výpravy byl Láďa Šimánek, který celkem odehrál 24 her s nádherným průměrem 225,75! Druhý Ondřej Surán má na kontě 22 her s průměrem 223,59 a pomyslný bronz patří Vláďovi Pitašovi s rovněž 22 hrami a průměrem 201,91. Z žen nejlépe hrála Jana Marešová, také 22 her, průměr 195,91. Celkem se akce zúčastnilo našich 38 hráček a hráčů.

Česká výprava se tedy ani letos v Bratislavě neztratila: 2x zlato, 2x stříbro. Gratulujeme a zcela všem našim účastníkům děkujeme za krásné hry. Kompletní výsledky turnaje naleznete na stránce mrsplit.sk nebo přímo na stránce turnaje TADY.

Tradičně závěrečná akce Old School v roce nás čeká od 26.09.2024 v Olomouci, tedy náš Czech Old School. Obsazovačka je již z velké části zaplněna, ale pár míst k dispozici ještě je. Všechny potřebné informace najdete na stránkách Czech Old School. Srdečně zveme!

 

Náhledy fotografií ze složky 2024 Slovak Old School